marți, 5 martie 2019

Amintirea Patriarhului Iustin Moisescu în parohia Birda


Sub dulcea povară a amintirii, a scriitorului german Jean Paul Richter, ,,Amintirea e singurul Rai din care nu putem fi izgoniți” a fost organizată o oră de cateheză la împlinirea a 109 ani de la nașterea Patriarhului Iustin Moisescu (1977-1986) la Școala Primară din Sîngeorge. Aici, preotul Valentin Bugariu a susținut cateheza ,,Patriarhul Iustin, apărătorul bisericilor bucureștene”.
Cateheza a fost interactivă și a urmărit prin joc consolidarea noilor cunoștințe prezentate. Cu ajutorul matematicii au fost aflați: anii de la naștere și perioada în care a activat ca patriarh, iar prin geografie a fost aflat ce reprezintă orașul București pentru țară.
Cu acest prilej a fost organizată o expoziție de carte din opera teologică a Patriarhului Iustin, precum și volume comemorative și studii care au valorificat activitatea sa.
În partea a doua a activității a fost proiectat filmul documentar ,,Savatorul Bisericilor condamnate” produs de Trinitas Tv în 2016.
Cateheza a fost înscrisă în proiectul de colaborare realizat între Biserică și Școală și a fost posibil prin implicarea prof. Maria Dârpeș și prof. Ștefania Cercega și prezența eleviilor din clasele primare.