luni, 1 iulie 2019

Școala de Vară în parohia Gătaia


   În 1 iulie a debutat Școala de Vară în parohia Gătaia. Proiectul educațional ajuns la cel de al doilea an se desfășoară în colaborare cu parohiile Birda și Voiteg.
    La orele dimineții cei 32 de copii proveniți de la cele trei parohii însoțiți de P. C. Părinți Călin Negrea, Valentin Bugariu și Dragan Giorgiev și profesorii Nicoleta Brădenu și Bianca Bădiță, preoteasa Adriana Negrea s-au întâlnit în biserica cu hramul ,,Învierea Domnului” din orașul Gătaia pentru derularea unor activități educative, ludice și sportive.
    Ziua a debutat cu un moment de rugăciune din Canonul de Rugăciune al copiilor slujit de participanți.
        Tot în biserică s-a desfășurat primul atelier al zilei care a vizat verificarea cunoștiințelor biblice intitulat ,,Doamne învață-ne să ne rugăm!”. În cadrul acestuia copiii au format grupe tematice care s-au păstrat pe întreaga zi. Tot în categoria cunoștiințelor teoretice stă și completarea unor rebusurilor cu conținut biblic.
        În curtea bisericii s-a desfășurat cel de al doilea atelier care a verificat cunoștiințele practice prin realizarea unor cruci din lemn și împodobirea și decorarea unor borcane folosindu-se materiale textile și diverse semințe. La finalul activităților au fost derulate meciuri de șah și tenis de picior.
     După prânz în biserică s-au formulat concluziile acestei zile: acumularea de noi cunoștințe și deprinderi, verificarea acestora, legarea unor noi prietenii precum și petrecerea unei zile fără rețelele de socializare și munca în echipă.
       La final toți participanții au mers pe arena echipei de fotbal Progresul din localitate unde au jucat un meci de fotbal.