duminică, 7 iulie 2019

Reacții la activitățile Școlii de Vară


   În perioada 1- 3 iulie 2019 s-a desfășurat la parohiile Gătaia, Birda și Voiteg activități (religioase, educative, sportive) grupate sub genericul Școala de Vară. Toate aceste activități au avut ca finalitate întărirea comuniunii în rândul copiilor, dezvoltarea creativității specifică vârstei, dobândirea de noi cunoștiințe precum precum și ore de destindere prin sport și vizitarea unor obiective economice.
   Au primit câteva reacții pe care le vom publica:

  Bianca Bădiță, profesor: ,,Activitățile Școlii de Vară, organizate de parohiile Gătaia, Birda și Voiteg, au oferit copiilor o alternativă sănătoasă de socializare, dar și de formare a personalității în cadrul bisericii prin diverse activitățăți atractive.

       Dezvoltarea abilităților practice și întărirea celor teoretice, responsabilizarea copiilor, implicarea acestora în activități concrete, lucrul în echipă, socializarea, sunt unele din beneficiile implicării în cadrul Școlii de vară.
       Activitățile au fost constituite în jurul conceptului de învățare continuă combinată cu învățarea liberă în alt cadru decât cel școlar – în biserică – acolo unde copiii învață că totul începe cu o rugăciune către Dumnezeu.
     Apropierea sufletească de Sfânta Biserică a creat o atmosferă ideală stimulării comuniunii, creativității și competiției.
        Finalitatea proiectului a fost un real câștig pentru participanți iar experiența acumulată le va fi de folos în special pentru zidirea lor duhovnicească și educațională”.
       
Weisz Markus, elev liceu: ,,Eu cred că aceste zile au fost unele reușite în primul rând datorită activităților desfășurate în echipă, pentru a ne aduce pe toți în comuniune și astfel dându-ne posibilitatea de a ne împrieteni unii cu alții. Mai cred și că a fost foarte bună ideea domnului părinte de a ne ruga unii pentru alții, pentru ca doar prin munca si rugăciune putem realiza ceea ce ne propunem.
       Cred că ce s-ar mai fi putut adăuga ar fi fost o oră sau două de religie deschisă, un fel de cultură generală religioasă, poate ar fi o cale mai bună în a învăța să fim mai aprope de biserică (toți)”.
       Orășanu Alexandru, elev gimnaziu: ,,Următoarea prezentare ar putea fi despre relația Bisericii Ortodoxe cu cea Catolică, Protestantă, vechi-orientale; Relația Bisericii Ortodoxe Române cu celelalte biserici ortodoxe; Despre sinoadele unioniste (Ferara-Florența).