joi, 20 aprilie 2017

Concurs de Toacă la Voiteg

În organizarea Asociației pentru Cultură și Tradiție ,,ASOCULT” s-a desfășurat în 20 Aprilie, cea de-a III-a ediție a Concursului de Toacă în comuna Voiteg. Anul acesta au participat: 9 copii de la Școlile Gimnaziale din Voiteg și Birda și Școala Primară din Folea.
            Participanții au evoluat în 2 probe: toacă fixă și mobilă. Juriul a fost format din: Carmen Cazan (președinte) și P. C. Preoți Dragan Giorgiev, paroh, prof. Camelia Fogaș, directorul Școlii Gimnaziale Voiteg, Rafael de la Schitul Piatra Scrisă și Ioan Sălvan de la parohia Folea.
            Au fost declarați câștigători: Onea Alexandra (Premiul I, Voiteg), Constantin Adrian (Premiul II, Folea), Gaier Adrian (Premiul III, Voiteg), Weisz Markus (Mențiune, Birda)
            Din partea Școlii Gimnaziale din Birda au participat trei elevi: Weisz Markus, Rus Cristian și Mihai Alexandru. Copiii au fost însoțiți de către prof. Sorina Onița, directorul Școlii și prof. Doru Popa, profesor de religie.

            Felicitări organizatorilor, participanților și tuturor care prin prezența lor L-au mărturisit pe Hristos cel înviat în Săptămâna Luminată din anul acesta.