vineri, 7 aprilie 2017

Elevii Școlii Gimnaziale din Birda la Concurs Județean de Icoane

 Miercuri, 5 Aprilie în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara a avut loc cea de-a III-a ediție a Concursului Județean de Creație Artistică ,,Atelier Concurs: Icoana – fereastră spre cer”. Tema Concursului de anul acesta a fost: realizarea unei icoane pe sticlă a Maicii Domnului.
            La această întrecere județeană au paricipat 200 de elevi de la 23 de unități școlare din Timișoara și Județ: Birda, Becicherecul Mic, Dudeștii Noi, Gătaia, Giroc, Mașloc, Periam, Remetea Mare, Saravale, Sânmihaiu Român, Utvin și Voiteg.
            Din partea Școlii Gimnaziale din Birda au luat parte la această întrecere 4 elevi din clasa a VI-a: Vălean Alexandru, Murgea Cristian, Popovici Paul și Giurgiu Dănuț. Copiii au fost însoțiți de domnul Doru Popa, profesor de religie. Toți cei 4 reprezentanți ai Școlii din Birda au obținut Diplome de Paticipare.

            Felicitări organizatorilor, participanților, îndrumătorilor pentru această nouă mărturisire prin culori a credinței creștine în cadrul Anului Omagial al iconarilor ortodocși.