duminică, 17 decembrie 2017

Colindători în biserica din Sîngeorge

Duminică, 17 decembrie a fost oficiată Utrenia, urmată de Sfânta Liturghie. La momentul potrivit mai mulți credincioși după ce au fost mărturisiți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. Răspunsurile liturgice au fost date de elevul Alexandru Orășanu, cântăreții parohiei și ceilalți credincioși.
După otpustul Sfintei Liturghii un grup de copii de la Liceul Teoretic Gătaia au colindat credincioșii bisericii cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Sîngeorge, filia parohiei Birda.
            Concertul de colinde a fost organizat de Parohia Ortodoxă Birda sub genericul: ,,Vin colindătorii, cum veneau odată...” fiind o manifestare religios-culturală detinată copiilor aflată la prima ediție. Această dovadă a vestirii Nașterii Domnului este prefațată de un vers din opera poetului Radu Gyr înscriindu-se în calendarul activităților religios-culturale de comemorare a martirilor și mărturisitorilor din închisorile comuniste.
            Colinda este o formă vie de manifestare a folclorului românesc dar și un imn prin care se fac cunoscute evenimentele biblice ale Nașterii Fiului lui Dumnezeu. Încă o dată bucurie și speranță, duioșie și credință ne-au împărtășit copiii: Andreea Dragoș, Patricia Bontescu, Alexandra Manciu, Ana Negrea, Alexandru Orășanu, Daria Covaci, Denisa Scrofan, Alexandra Dragoș și Timeea Radovan.

            La final colindărorii au fost răsplătiți cu diplome și daruri din partea parohiei.