duminică, 3 decembrie 2017

Taina Sfântului Maslu de obște în parohia Ferendia

Duminică, 3 Decembrie cu începere de la orele 1500 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din parohia Ferendia, protopopiatul Deta.
            La inițiativa P. C. Părinte Tiberiu Dan Gherasim parohul locului au fost invitați P. C. Părinți Adam Rugaci, pensionar; Zoran Milovanov de la parohia Berecuța și Valentin Bugariu de la parohia Birda.
            La momentul potrivit P. C. Părinte Adam Rugaci a susținut un bogat cuvânt de învățătură pregătit pe tema vedererii duhovicești. În cadrul acestuia, la aplicarea noilor cunoștiințe a fost scoasă în priveliște mărturia filozofului Immanuel Kant care și-a dorit să vadă trei lucruri în viață: cerul înstelat într-o noapte de vară, răsăritul de soare și prezența lui Hristos în propria persoană.

            S-au împărtășit de rugăciunea comună, de predania Cuvântului lui Hristos din Sfintele Evanghelii precum și de bucuria comuniunii mai mulți credincioși din parohie, tineri și vârstnici. După otpustul Sfintei Taine au fost interpretate mai multe colinde tradiționale românești.