miercuri, 6 decembrie 2017

Hramul bisericii ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Gătaia

Din inițiativa P. C. Părinte Iulian Popa, sprijinit de Consiliul și Comitetul Parohial a fost sărbătorit hramul bisericii cu hramul ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Colonia Gătaia, protopopiatul Deta.
            Și anul acesta această zi deosebită din viața comunității creștin-ortodoxe din acest cartier al tânărului oraș Gătaia s-a bucurat de slujirea P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei și a preoților din parohiile învecinate: Codruț Matei (Spitalul de Psihiatrie), Zoran Milovanov (Berecuța), Călin Negrea (Gătaia) și Tiberiu Dan Gherasim (Ferendia), mai mulți credincioși din parohie.
            Cuvântul de învățătură a fost susținut de P. On Părinte Prot. Ioan Prisăcean care a vorbit celor prezenți despre importanța Sf. Ier. Nicolae pentru creștinătatea de astăzi și în special pentru comunitatea parohială din Colonia Gătaia.
            Acest an este unul special pentru cinstirea hramului, fiind un An comemorativ al Patriarhului Justinian (1948-1977) în timpul căruia a fost ridicată actuala biserică parohială cu efortul susținut al preotului Octavian Găvan și al credincioșilor. Al doilea popas comemorativ este închinat Mitropotului Nicolae Corneanu (1962-2014) cel care la 5 noiembrie 1976 a târnosit sfântul lăcaș. Pe prestolul altrarului se păstrează Sfânta Evanghelie tipărită cu binecuvântarea patriarhului Justinian în care Mitropolitul Nicolae a notat acest fapt al temeluirii noii biserici.

            După otpustul Sfintei Liturghii la invitația P. C. Părinte paroh Iulian Popa, prin grija Consiliului Parohial a fost organizată o agapă la Cominul Cultural din Gătaia la care au fost poftiți toți cei prezenți la Sf. Liturghie.