vineri, 22 decembrie 2017

,,Foaia Săcoșană”, nr. 26 / 2017

Prin amabilitatea prof. Gheorghe Lungu am primit la parohie nr. 4 al revistei trimestriale ,,Foaia Săcoșană” de la Sacoșu Mare, jud. Timiș. Din bogatul Sumar propus regăsim date referitoare la viața locuitorilor din această vatră sătească. Bogăția trecerii prin timp a localității este redată prin ,,Cultură, ocupații, tradiții la Sacoșu Mare (VIII)” de Petru Drăgan; ,,Glosar” și ,,Realități rurale (III)” de Gheorghe Lungu. Cele trei articole tratează despre îmbrăcămintea tinerilor de odinioară, cuvinte regionale dar și situația românilor din Sacoșu Mare în anii 1914-1918. În ,,Știri pe scurt” aflăm despre alte două evenimente locale: pietruirea străzilor din sat dar și prezentarea publicației ,,Foaia Săcășană” în biserica din localitate după otpustul Sfintei Liturghii din 8 octombrie a. c..
            Tot din cuprins aflăm despre ,,Erorile de gândire” material iscălit de dr. prih. Ionuț Mladin, o cronică culturală semnată de Ioan Traia, ,,Comemorarea regretatului coleg Ionel Murariu” și ,,Cărți primite la redacție” în număr de 9, rubrică care ilustrează vitalitatea revistei din Bantatul rural de astăzi.

            Revista poate fi consultată integral pe site-ul: http://www.banaterra.eu/biblioteca/sites/default/files/foaia_sacosana_nr.4-2017.pdf