duminică, 5 martie 2023

Sfințirea crucii bisericii din Gătaia

 

   În Duminica Ortodoxiei, a fost sfințită crucea care va străjui turnul-clopotniță, al bisericii parohiale cu hramul ,,Învierea Domnului”, din parohia Gătaia, protopopiatul Deta.

   Prin grija P. C. Părinte Călin Negrea, parohul locului, s-au realizat lucrări importante care au vizat consolidarea bisericii parohiale, schimbarea învelitoarei lemnoase și metalice a lăcașului de cult, lucrări de izolație, amenajarea parcului bisericii și a casei parohiale. Ultima lucrare de anvergură a reprezentat-o reparația capitală a turlei și așezarea unei noi cruci.

     La orele 17,00 a fost oficiată slujba Acatistului Sfintei Cruci de către un sobor de clerici compus din P. On Părinți Timotei Anișorac, consilier eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei, Ciprian Boșca, protopopul Detei, P. C. Părinți Călin Negrea, parohul locului, Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Iulian Popa (parohia Colonia Gătaia), Adrian Cohuț (parohia Percosova) și credincioșii parohiei.

       Slujba de sfințire a Crucii a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan al Banatului. În cuvântul de învățătură, Înaltul Ierarh a tălmăcit semnificația crucii pentru biserică și localitate, fiind locul de jertfă al Mântuitorului pentru mântuirea oamenilor.