duminică, 12 martie 2023

Taina Sfântului Maslu în parohia Birda

 

   În Duminica a II-a din Postul Mare (a Sfântului Grigorie Palama), a fost oficiată Taina Sfântului Maslu, de obște, în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului”, din parohia Birda, protopopiatul Deta.

  Cu acest prilej au slujit P. On. Părinte Timotei Anișorac, consilier eparhial și P. C. Părinți Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Ioan Emanuel Popescu (parohia Ciacova), Dragan Giorgiev (parohia Voiteg), Ionuț Mania (parohia Liebling), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Pădureni) și Valentin Bugariu, parohul locului.

      Cuvântul de învățătură a fost susținut de Preaonoratul Părinte Timotei Anișorac care pornind de la cuvintele Evangheliei de la Luca: ,, „Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă Împărăţia?” (12, 32) a vorbit de înfrângerea patimilor și păcatelor pe marginea experienței părinților din Pateric, iar participarea activă la rugăciunea euharistică și Sfintele Taine este un bun prilej de înfrângere a acestora.

    S-au bucurat de comuniunea liturgică a rugăciunii, de lecturile biblice și de eleoungere mai mulți credincioși din parohia Birda, filia Sângeorge și parohiile învecinate.