luni, 20 martie 2023

Slujba sfințirii Crucii capelei din Lățunaș

 

   În Duminica Sfintei Cruci din Postul Mare, capela cu hramul ,,Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, din localitatea Lățunaș, parohia Gherman, protopopiatul Deta a cunoscut o zi de sărbătoare, după ample lucrări de consolidare și înfrumusețare inițiate de către P. C. Părinte Damian Griguța, parohul locului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolitul Banatului.

    La ceas de seară a fost oficiat Acatistul Sfintei Cruci, de un sobor de clerici format din P. On. Părinți ing. Timotei Anișorac, consilier eparhial și Ciprian Boșca, protopopul Detei, P. C. Părinți Damian Griguța, parohul locului, Ioan Babeu (parohia Jamu Mare), Georgian Popovici (parohia Stamora Germană) și Pavel Jijița (parohia Moravița), înconjurat de către credincioșii din Lățunaș.

        Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan a fost întâmpinat de către dl. Petre Gagea-Neaga, primarul Comunei Jamu Mare, soborul de clerici și de credincioșii prezenți. În capelă, Înaltpreasfințitul Mitropolit Ioan a săvârșita slujba de sfințire a crucii care va străjui lăcașul de cult și slujba hirotesiei întru duhovnic a P. C. Părinte Marius Rumega, noul paroh al parohiei Cernăteaz, protopopiatul Timișoara II.

       În cuvântarea ocazionată de acest eveniment, Înaltul Ierarh a vorbit despre semnificația crucii pentru viața comunității euharistice locale.