joi, 17 noiembrie 2016

Concursul ,,Bucuria Nașterii Domnului în suflet de copil” la Birda

În 16 și 17 Noiembrie în Școala Gimnazială din Birda și Școala Primară din Sîngeorge s-a desfășurat Concursul județean de cultură religioasă ,,Bucuria Nașterii Domnului în suflet de copil”. Ajuns la cea de-a IV-a ediție, Concursul verifică cunoștiințele religioase a elevilor din casa a III-a. Inițiat de Inspectoratul Județean Timiș și Arhiepiscopia Timișoarei a fost implementat în fiecare an la nivel de școală printr-o bună colaborare între Școala Gimnazială și Parohia Ortodoxă. Juriul a fost format anul acesta din: Mihaela Gherban și Maria Miron, învățători, Doru Popa, profesor de religie și Valentin Bugariu, preot.
Ediția din anul acesta a propus elevilor patru întrebări, iar prin răspunsurile la acestea s-au cristalizat cunoștiințele legate de Nașterea lui Hristos așa cum este aceasta ilustrată în Sfânta Scriptură, în scrierile Sfinților Părinți dar și în teologia ortodoxă.
Anul acesta au participat opt elevi, șase la Birda și doi la Sîngeorge. După jurizare s-au obținut următoarele rezultate
Birda:
Locul I: Noje Narcis și Stoenescu David
Locul II: Varanis Denis și Mercia Cătălin
Locul III: Peagu Ioan
Mențiune: Țibuleac Roberta

Sîngeorge:
Locul I: Petcov Marco
Locul II: Chindriaș Mario