duminică, 27 noiembrie 2016

Taina Sfântului Maslu în parohia Percosova

Duminică, 27 Noiembrie cu începere de la orele 1500 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din parohia Percosova, protopopiatul Deta.
            La invitația C. Păr. Sebastian Andrei Peteascu, parohul locului au slujit P. On. Păr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei și C. Păr. Ioan Sălvan de la parohia Folea, Zoran Milovanov de la parohia Berecuța și Valentin Bugariu de la parohia Birda.
            Cuvântul de învățătură ocazional a fost susținut de P. On. Părinte Protopop care a scos în relief importanța împlinirii poruncilor din care vor rodi faptele acestora între care este rânduită milostenia, ca expresie văzută a iubirii creștine. Tot așa Darul din ieslea Bethleemului va rodi în darurile oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului. Rugăciunea, postul și milostenia reprezintă efortul duhovnicesc depus în slujba lui Dumnezeu.

            Clerici și credincioși s-au împărtășit cu toții din darul credinței, al rugăciunii, al comuniunii, din Potirul Cuvântului lui Dumnezeu din Evangheliile Tainei Sfântului Maslu.