duminică, 13 noiembrie 2016

Taina Sfântului Maslu în parohia Livezile

Duminică, 13 octombrie cu începere de la orele 16.00 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Livezile, protopopiatul Deta.
            La invitația C. Păr. Daniel Rusan, parohul bisericii au slujit: C. Păr. Gheorghe Florea de la parohia Ghilad, Matei Codruț de la capela Spitalului de Psihiatrie din Gătaia și Valentin Bugariu de la parohia Birda.
            Cuvântul de învățătură a aparținut părintelui Gheorghe Florea care a subliniat importanța milosteniei pentru viața creștină, cheia care deschide însă și Împărăția lui Dumnezeu. La începutul Postului Bucuriei al Nașterii Mântuitorului, Biserica a așezat pericopa Samarineanului Milostiv care a fost și prima citită la Taina Sfîntului Maslu. Din tâlcuirea propusă de părintele Florea am reținut că Samarineanul milostiv este Mântuitorul Hristos, străin ca neam dar apropiat de suferințele noastre trupești și sufletești. În ,,coborârea” sa, omul a căzut între tâlhari identificați cu bolile și patimile cotidiene. Samarineanul îl ridică din căderea sa turnând în rănile avute o picătură din harul Sfintelor Taine, ba mai mult l-a dat în grija casei de oaspeți identificată cu Biserica Mântuitorului. Milostenia este deci, virtutea creștină care actualizează Legea lui Dumnezeu, școala prin care este verificată credința.

            În final s-au împărtășit credincioși și preoți din rugăciunea comună, din cuvântul Domnului Hristos dar și din ungerea cu untdelemn sființit fiind această Sfântă Taină un bun prilej de pregătire în vederea intrării în Postul Crăciunului.