luni, 7 noiembrie 2016

Concursul Județean de Religie ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”, faza zonală Deta

Luni, 7 Noiembrie cu începere de la orele 1400 s-a desfășurat la Liceul Tehnologic ,,Sfântul Nicolae” din Deta, faza zonală a Concursului Județean de Religie ,,Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș” ajuns la cea de-a VI-a ediție.
            La această fază au participat 35 de copii de la Școlile ̸ Parohiile din Banloc, Birda, Ciacova, Deta, Denta, Gătaia, Jebel și Stamora Germană. Juriul a fost compus din: P. On. Păr. Ioan Prisăcean, protopopul Detei, C. Păr. Ioan Sălvan (parohia Folea) și Ciprian Ene (Parohia Cebza). Concursul s-a desfășurat pe două etape: clasele II-IV cu trei probe: interpretarea unei poezii religioase: 7 elevi, cântec psaltic: 3 elevi, desen: 7 elevi. Cea de-a doua etapă s-a adresat claselor V-VIII: priceasnă: 4 elevi, eseu religios: 6 elevi și desen: 8 elevi.
            Câștigători au fost desemnați următorii elevi:
            Clasele II-IV:
            Poezie: Taban Sandra Elena, Liceul Teoretic Gătaia, cls. a II-a.
            Cântare psaltică: Ursulescu Melisa, Școala Gimnazială Denta, cls. a III-a.
            Desen: Radu Marian, Școala Gimnazială Stamora Germană, cls. a II-a.
            Clasele V-VIII:
            Eseu: Gal Carina, Școala Gimnazială Jebel, cls. a VIII-a.
            Priceasnă: Scrofan Denisa, Liceul Teoretic Gătaia, cls. a VI-a.
            Desen: Vincze Albert, Liceul Teoretic Gătaia, cls. a V-a.
            Învingătorii fiecărei probe s-a calificat în faza județeană ̸ eparhială ce se va desfășura pe 11 noiembrie la Colegiul Național de Artă ,,Ion Vidu” din Timișoara. Copiii au fost însoțiți la această fază zonală de profesorii de religie și de preoții ce desfășoară activitatea catehetică ,,Hristos împărtășit copiilor”.
           
Școala Gimnazială ̸ Parohia din Birda a fost reprezentată de patru elevi: Noje Flavia și Prună Sarah, cls. a II-a la poezie și desen și Murgea Cristian, cls. a VI-a și Weisz Markus, cls. a VIII-a la desen și eseu religios. Copiii au fost însoțiți de prof. Doru Popa.
            Tuturor participanților, câștigătorilor, îndrumătorilor, celor care s-au implicat în desfășurarea Concursului: FELICITĂRI!

            Datele și fotografiile acestui Concurs au fost furnizate de părintele Ciprian Boșca, responsabilul proiectului ,,Hristos împărtășit copiilor” din protopopiatul Deta.