marți, 23 aprilie 2019

,,Bocșa Culturală”, nr. 104 / 2019


   A apărut primul număr pe 2019 al revistei editate de Biblioteca Orășenească ,,Tata Oancea” din Bocșa în îngrijirea d-nei bibliotecar Gabriela Șerban, directorul instituției.
       În cuprinsul a 44 de pagini, cititorii din urbe și din afara ei regăsesc și cu acest prilej o diversitate de articole, literatură (poezie, proză, cronică), recenzii, precum și câteva rubrici cu vechime: ,,Evenimente”, ,,Dascăli de frunte”, ,,In memoriam” și ,,Să vorbim corect românește”.
    Între activitățile bibliotecii, autorul celor două prezentări, Gabriela Șerban menționează: ,,Centrul de tineret Vasiova a împlinit 5 ani!” și ,,Ziua Internațională a Cititului Împreună sărbătorită la bibliotecă”.
   În cadrul Centrului de Tineret s-au desfășurat activități educative (lansări de carte, diverse discuții, vizionări de film) dar și recreeative (excursii, pelerinaje, participarea la Marșul pentru Viață, Procesiunea icoanelor și Ziua Mamei creștine).          Aceste activități vor fi continuate și dezvoltate în 2019 în cadrul unui nou proiect: ,,Satul românesc, piesa de bază a proiectelor inițiate de tinerii ortodocși bănățeni” (p. 3).
       Cea de-a doua activitate menționată a presupus Ziua Cititului Împreună pe 1 februarie a. c., când mai mulți copii și tineri au fost prezenți cu acest scop la bibliotecă.
        În cuprinsul unui material iscălit în paginile revistei, autoarea, Gabriela Șerban aduce în discuție situația bibliotecarului veritabil. Credem că prin revista editată, lansările de carte, concursurile de tot felul, expozițiile de artă și concertele de muzică, d-na bibliotecar Gabriela Șerban a reușit cu asupra-i de măsură (voroava unui grămătic) o emulație culturală care de mult a trecut granițele urbei.