luni, 1 aprilie 2019

Taina Sfântului Maslu la Birda


   În Duminica a III-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci) cu începere de la orele 16,00 a fost oficiată Taina Sfântului Maslu de obște în biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din parohia Birda.
  La invitația P. C. Părinte Valentin Bugariu, parohul locului au slujit P. On. Părinte Ioan Prisăcean, protopopul Detei, P. C. Părinți Zoran Milovanov (parohia Berecuța), Ioan Sălvan (parohia Folea), Dragan Giorgiev (parohia Voiteg), Călin Negrea (parohia Gătaia), Sebastian Andrei Petrescu (parohia Percosova) și Tiberiu Gherasim (parohia Ferendia).
  Cuvântul de învățătură a fost susținut de Preaonoratul Părinte Protopop care pornind de la pericopa evanghelică duminicală (Marcu 8, 34-38; 9, 1) a vorbit de asumarea personală a crucii, efort duhovnicesc al fiecărui om conștient de necesitatea întâlnirii cu Hristos, nu înainte de a se lepăda de voia proprie și a urma necondiționat pe Hristos.
   S-au bucurat de comuniunea în rugăciune și eleoungerea cu untdelemn sfințit mai mulți credincioși din parohie, din filia Sîngeorge precum și din parohiile vecine.